به گزارش مشرق؛ عیسی بزرگزاده مدیر کل دفتر برنامه ریزی منابع آب در برنامه «فرامتن» شبکه افق گفت: در سالهای گذشته قریب به ۱۹۵ سد بزرگ در کشور و با حجم مخزنی حدود ۵۳ هزار متر مکعب ایجاد شده است که تلاش میشود، سیلابها در مخازن این سدها آرامش یابند و برای مصارف مختلف تولید برق آبی، کشاورزی، مصارف شرب و بهداشت و غیره استفاده شود.
وی به سیلاب های اخیر کشور اشاره کرد و افزود: با توجه به بارش های اخیر در استان هرمزگان سدهای این استان به لطف خدا، پُر و کمبود آب استان نیز جبران و باعث شد که آبهای مورد نیاز کشاورزان منطقه سَرریز شود.
بزرگ زاده به چرایی ایجاد سیلاب های مختلف در استانهای کشور اشاره و اضافه کرد: سدها سازههای بسیار ویژهای هستند که نمیتوان در هر مکانی آنها را ایجاد کرد، بلکه از لحاظ موقعیت های جغرافیایی و محیط زیستی و تاییدیه های نهادهای مختلف باید مورد بررسی قرار بگیرند.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی منابع آب تصریح کرد: اینکه در بسیاری از نقاطی که بارش داریم، اما سد نداریم هم به همین علت است که ما از نظر فنی، اقتصادی، ملاحظات محیط زیستی اجازه نداریم در هرمکانی سدی را ایجاد کنیم.
وی در برنامه «فرامتن» شبکه افق تصریح کرد: در سیل اخیر هرمزگان، بوشهر و جنوب کشور حتما در کار ما اشکالاتی وجود داشته است، به خصوص در بخش سرویس دهی و امداد رسانی پس از سیلاب، که باید بهتر عمل می کردیم تا مردم به سرعت زندگیشان از هجوم آب راحت شود و بتوانند به کار و زندگی خود بازگردند.
میزان اقساط نهضت ملی مسکن اعلام شد
محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با برنامه «فرامتن» شبکه افق در خصوص موضوع نهضت ملی مسکن گفت: با برنامه ریزی انجام شده در دولت جدید تأمین زمین، ارائه تسهیلاتی مانند تخفیف در مالیات ساختمان، انشعابات و مصالح ساختمانی توسط دولت انجام می شود و ساخت مسکن توسط اشخاص صورت می گیرد.
وی افزود: در این حوزه، وظیفه دولت تأمین تسهیلاتی است که توسط نظام بانکی انجام می شود و طرف دیگر آورده خود اشخاص است که بایستی فاصله قیمت تمام شده تا میزان تسهیلات را در چند مرحله تکمیل کنند.
محمودزاده اضافه کرد: در پروژه تأمین نهضت ملی مسکن، سقف تسهیلات نسبت به سالهای گذشته چند برابر افزایش داشته است، به نحوی که بیش از ۵۰ تا ۵۵ درصد قیمت تمام شده یک واحد مسکونی از طریق تسهیلات تأمین می شود.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: میزان تسهیلات پیش بینی شده در سال جاری قریب به ۲ هزار هزار میلیارد تومان است که نظام بانکی در بخشهای مختلف این منابع مالی را پرداخت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه تمام بانکها حدود ۲۰ درصد قیمت مسکن را تسهیلات میدهند، خاطر نشان کرد: با هماهنگیهای انجام شده سهمیه همه بانکها مشخص شده و در حال حاضر مرحله ثبت نام و معرفی متقاضیان را آغاز کردیم.
محمودزاده در «فرامتن» شبکه افق در رابطه با اقساط خرید این واحدهای مسکونی گفت: باز پرداخت تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد محاسبه می شود و در قانون جهش تولید، صندوق ملی مسکن پیش بینی شده است که براساس دهک های جامعه ما به التفاوت بین ۱۸ درصد را محاسبه و توسط دولت پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: صندوق ملی مسکن، مبلغ قابل توجهی را برای دهک های اول تا ششم جامعه طراحی کرده است که براساس آن اقساط پایین ترین دهک از مبلغ ۲ و نیم میلیون آغاز و هر چقدر مبلغ تسهیلات بالاتر باشد، اقساط نیز افزایش می یابد.